• "Wat een voorrecht om te kunnen logeren in deze prachtige " kop, hals, romp ", boerderij. We hebben erg genoten van ons verblijf , mede door de hartelijke en gemoedelijkheid van jullie ."


    Wim en Wietske ,

Bed en Breakfast Nederland De Pronkkamer

Bolstienpraat

Geschreven op: 13-01-2016

U bent de gelukkige winnaar van een Booking. com Guest Revieuw Award.

We zijn verheugd om te zien dat u een  Guest Revieuw Award heeft gewonnen. Van harte gefeliciteerd .Gasten waarderen  wat u voor hen doet en dat is niet onopgemerkt gebleven. Zij gaven u de beste gastenervaring. Het is ons een genoegen om...Lees verder >>

Riet dekken

Geschreven op: 17-07-2015

De westkant van onze boerderij "De Bolstienpleats". is van nieuw riet voorzien. We hebben alle soorten weer gehad , van windkracht 8 tot bloedheet. Heel blij dat de rietdekkers komen, nog veel blijer dat het klaar is. Voorlopig zijn we klaar voor de komende 30 jaar.

 

Geschreven op: 14-06-2015

Un stik bûter yn de brij, 12 juni geboren een merrie veulen.

Moeder Bryolitha. T en de vader is de hengst  Etoulon, van stal van de Lageweg .

In 2013 en 2014, hadden we daar een hengst veulen van, beide werden kampioen van de drie noordelijke provincie,s en nr. 3 van heel Nederland. Dit jaar...Lees verder >>

Beoordeling Booking.

Geschreven op: 04-06-2015

Dank je wel gasten . hier zijn wij erg blij mee.

Julius- Caesar nr. 3 van heel Nederland

Geschreven op: 15-08-2014

Vandaag is in Ermelo bij de Nationale veulen keuring , ons veulen Julius - Caesar geboren 4 juni 2014 , nr. 3 van heel Nederland geworden.

De jury schreef onderstaand jury rapport


Derde werd Julius- Caesar ( Etoulon VDL uit Bryolita. T. ster v. Indoctro, f/g M.S. Terpstrauit Aalzum )
Die...Lees verder >>

Geschreven op: 28-07-2014

 

Nieuw succes voor onze merrie" Bryolitha ", haar hengst veulen Julius - Caesar , geboren 4 juni 2014,  is kampioen geworden in Tolbert van de  drie noordelijke Provincies. Onderstaand jury rapport.

 Bij de springveulens ging de strijd tussen het beste hengstveulen, Julius-Ceasar uit de Bryolieta-stam van fokker M. Terpstra uit Aalzum, en het beste...Lees verder >>

Hengst veulen

Geschreven op: 23-05-2014

En weer een prachtig hengst veulen geboren , Bryolitha.T. heeft haar vierde veulen gekregen,  Vorig jaar was haar volle broer kampioen van Noord Nederland en nr.drie van heel Nederland. Hopelijk doet dit nieuwe veulen het net zo goed.
Hij lijkt net zo brutaal als zijn broer, wij wachten af. Spannend.
Nu nog een naam...Lees verder >>

Winnaar Nederlandse Bed & Breakfastprijs 2013

Geschreven op: 30-10-2013

Uit het juryrapport:
Pronkkamer De Bolstienpleats in Aalsum is een B&B in een monumentale Friese boerderij met een prachtige originele slingertuin in 1870 aangelegd door tuinarchitect Gerrit Vlaskamp. De twee mooie gastenkamers zijn in authentieke stijl ingericht en hebben uitzicht op de weide met paarden of de tuin. Het hartelijke en vanzelfsprekende gastheerschap van Annie en Meile tezamen met het heerlijke ontbijt maakt De Bolstienpleats tot een uitstekende Pronkkamer. Een bezoek is een bijzondere belevenis.

.

Derde prijs

Geschreven op: 26-08-2013

Bij de verkiezing , mooiste pleats van Fryslân in het jaar  2013 , is aan "De Bolstienpleats". de derde prijs toegekend. Het thema was dit jaar hergebruik, het geven van een nieuwe functie aan een oude boerderij. Gelet werd op:

Architectuurhistorie - Zijn ingrepen met respect  voor de authenticiteit en monumentale waarden van de...Lees verder >>


  • Geschreven op: 13-01-2016
    U bent de gelukkige winnaar van een Booking. com... Lees verder >>


Fam. Terpstra
Dokkumerwei 2
9121CD Aalsum/Dokkum
tel: 0519-292648
mobiel 06-51108329
* Wifi aanwezig

U kunt ons bellen of contact met ons opnemen via ons contactformulier.

Bezoek ons op Google+.