• "Dit was onze eerste ervaring met B&B. Wij kunnen u zeggen dat het een goede en leuke ervaring was. Heerlijk ontbijt, fijne kamer en vooral uw gastvrijheid en ontvangst. Vond ik u paarden mooi, leuke kamer, lekker ontbijt.     Antal-Jan"


    Maarten-Joost,Savanna.en Antal-Jan

Bolstienpraat

Dokkum Dossier 2015

Geschreven op: 29-03-2015

Dossier Dokkum 2015 is gereed en ligt bij de deelnemers. Met o.a. een uitgebreide agenda en handige weetjes. Ik ben best trots dat wij er ook in staan.

Fruitbomen snoeien.

Geschreven op: 22-03-2015

De Fruitbomen zijn weer gesnoeid, door Auke K. ze zien er  perfect uit. Nog even en de knoppen barsten open.

 Deze week een paar prachtige voorjaars dagen gehad en de tuin zomer klaar gemaakt. Nu allen nog het gazon bijwerken , ook bij ons hebben de muizen hun werk gedaan, of doorzaaien of graszoden leggen , we denken er nog even over na.

Julius- Caesar nr. 3 van heel Nederland

Geschreven op: 15-08-2014

Vandaag is in Ermelo bij de Nationale veulen keuring , ons veulen Julius - Caesar geboren 4 juni 2014 , nr. 3 van heel Nederland geworden.

De jury schreef onderstaand jury rapport


Derde werd Julius- Caesar ( Etoulon VDL uit Bryolita. T. ster v. Indoctro, f/g M.S. Terpstrauit Aalzum )
Die...Lees verder >>

Geschreven op: 28-07-2014

 

Nieuw succes voor onze merrie" Bryolitha ", haar hengst veulen Julius - Caesar , geboren 4 juni 2014,  is kampioen geworden in Tolbert van de  drie noordelijke Provincies. Onderstaand jury rapport.

 Bij de springveulens ging de strijd tussen het beste hengstveulen, Julius-Ceasar uit de Bryolieta-stam van fokker M. Terpstra uit Aalzum, en het beste...Lees verder >>

Hengst veulen

Geschreven op: 23-05-2014

En weer een prachtig hengst veulen geboren , Bryolitha.T. heeft haar vierde veulen gekregen,  Vorig jaar was haar volle broer kampioen van Noord Nederland en nr.drie van heel Nederland. Hopelijk doet dit nieuwe veulen het net zo goed.
Hij lijkt net zo brutaal als zijn broer, wij wachten af. Spannend.
Nu nog een naam...Lees verder >>

Winnaar Nederlandse Bed & Breakfastprijs 2013

Geschreven op: 30-10-2013

Uit het juryrapport:
Pronkkamer De Bolstienpleats in Aalsum is een B&B in een monumentale Friese boerderij met een prachtige originele slingertuin in 1870 aangelegd door tuinarchitect Gerrit Vlaskamp. De twee mooie gastenkamers zijn in authentieke stijl ingericht en hebben uitzicht op de weide met paarden of de tuin. Het hartelijke en vanzelfsprekende gastheerschap van Annie en Meile tezamen met het heerlijke ontbijt maakt De Bolstienpleats tot een uitstekende Pronkkamer. Een bezoek is een bijzondere belevenis.

.

Derde prijs

Geschreven op: 26-08-2013

Bij de verkiezing , mooiste pleats van Fryslân in het jaar  2013 , is aan "De Bolstienpleats". de derde prijs toegekend. Het thema was dit jaar hergebruik, het geven van een nieuwe functie aan een oude boerderij. Gelet werd op:

Architectuurhistorie - Zijn ingrepen met respect  voor de authenticiteit en monumentale waarden van de...Lees verder >>

Stadswandeling Dokkum

Geschreven op: 14-05-2013

Elke woensdagmiddag in de maanden mei , juni, juli, augustus , wordt er een stadswandeling Door Dokkum georganiseerd.
Maak eens kennis met de op één na oudste stad van Friesland: Dokkum. Deze stadswandeling leidt jou langs de mooiste plekjes.
Beschermd stadsgezicht
Dokkum was één van de eerste steden in Nederland met de status 'beschermd Stadsgezicht'. In de loop der jaren is het beeld van de oude binnenstad weinig veranderd.

 
 

1e paal voor Waddenwandelennetwerk

Geschreven op: 28-09-2012

Met een ferme klap op het eerste knooppuntpaaltje gaf gedeputeerde Wiebe van der Ploeg van de provincie Groningen woensdag 19 september in Lauwersoog het officiële startschot voor de aanleg van Waddenwandelen. Met ruim 1200 kilometer aan wandelroutes wordt dit het grootste wandelpadennetwerk van Nederland. Waddenwandelen ontsluit het hele waddengebied; van de kop van...Lees verder >>

Even voorstellen

  • Dokkum Dossier 2015

    Geschreven op: 29-03-2015
    Dossier Dokkum 2015 is gereed en ligt bij de deelnemers. Met o.a. een uitgebreide agenda en handige weetjes. Ik ben best trots dat wij er ook in staan. Lees verder >>


Fam. Terpstra
Dokkumerwei 2
9121CD Aalsum/Dokkum
tel: 0519-292648
mobiel 06-51108329

U kunt ons bellen of contact met ons opnemen via ons contactformulier.

Bezoek ons op Google+.