• " Roodbruin kleuren de paarden in de avondzon. Tegen de achtergrond van het weidse landschap, met z"n vele kleuren groen, geel en bruin. Hoe trots mogen wij zijn  bij het verblijf op..."


    Anneke en Erik.

De Pronkkamer

De Bolstienpleats

De Bolstienpleats is een monumentale kop-hals-rompboerderij uit 1860 gelegen in Aalsum, vlakbij Dokkum. De kop van de boerderij wordt nog steeds bewoont door de de familie Terpstra.

De naam Bolstienpleats bestaat uit het woord 'bolstien', dat zwerfkei betekent en het woord 'pleats', dat in het Fries boerderij betekent.

Familie Terpstra

In de kop van de boerderij woont familie Terpstra. Meile en Annie Terpstra zijn uw gastheer en gastvrouw tijdens uw verblijf op De Bolstienpleats.

Accommodaties

Het logeergedeelte bestaat uit twee accommodaties, namelijk de Harkema-keamer en de Miedema-keamer. De toegang tot de accommodaties is via de deur die u eerst in de hal brengt. Vandaaruit is ook de zogenaamde pronkkeamer te bereiken. De pronkkeamer is nog steeds in stijl en hier kunt u 's morgens heerlijk ontbijten. U proeft de sfeer van het boerenleven dat zich hier vroeger afspeelde.

De beide kamers die verhuurd worden, zijn romantisch ingericht. Ook vindt u hier de sanitaire voorzieningen, inclusief een douche. Vanuit de pronkkamer heeft u een prachtig uitzicht op de landerijen en de paarden die om de boerderij heen draven.

Authentieke tuin

In ‘Het jaar van de boerderij’ - dat in 2003 werd gehouden - is de prijs van de mooiste Boerderijtuin van Friesland toegekend aan de tuin van De Bolstienpleats. Vanuit deze tuin heeft u een prachtig uitzicht over de landerijen, dat elk jaargetijde een ander, boeiend beeld geeft van het noorden van Friesland. Lees meer over deze Authentieke tuin.


  • Geschreven op: 13-01-2016
    U bent de gelukkige winnaar van een Booking. com... Lees verder >>


Fam. Terpstra
Dokkumerwei 2
9121CD Aalsum/Dokkum
tel: 0519-292648
mobiel 06-51108329
* Gratis WIFI

U kunt ons bellen of ons contactformulier invullen.

Bekijk ook onze pagina op Facebook!