• "Wij zijn gistermiddag hartelijk ontvangen, met koffie en oranjekoek.Uw boerderij is heel erg mooi en erg verzorgd. Ik ga dit aanbevelen bij fam. en vrienden .We hebben heerlijk geslapen. Zo hoort..."


    Leo en Agnes

De Pronkkamer

Fietstocht

In de omgeving van de Bolstienpleats kunt u heerlijk fietsen. Er is een speciaal netwerk van fietspaden aangelegd, het Fietsroutenetwerk Noordoost Fryslân. Hier kunt u prachtige fietstochten maken. Vooraf kunt u het aantal kilometers en uw eigen route bepalen. Bij elk kruispunt kunt u kiezen hoe de route verder zal gaan. Bij elk knooppunt is een informatiebord en een plattegrond te vinden zodat u de weg niet kwijt raakt.

Als u van langere tochten houdt is het mogelijk de Elfstedentocht per fiets te houden. De tocht is rond de 240 kilometer. De officiële tocht wordt jaarlijks  gereden op Pinkstermaandag

Noordoost- Friesland
Noordoost- Friesland behoort tot het oudste cultuurlandschap van Nederland. Al ver voor onze jaartelling waagden zich de eerste bewoners in dit gebied. De terpen zijn daarvan de meest zichtbare bewijzen.
In de middeleeuwen werden de dijken aangelegd. In eerste instantie bedoeld om het omringende land tegen overstromingen te beschermen. In een later stadium, vanaf de 13e eeuw, werd de bedijking meer gebruikt om het water terug te dringen en het achterliggende land in te polderen.

 


  • Geschreven op: 13-01-2016
    U bent de gelukkige winnaar van een Booking. com... Lees verder >>


Fam. Terpstra
Dokkumerwei 2
9121CD Aalsum/Dokkum
tel: 0519-292648
mobiel 06-51108329
* Gratis WIFI

U kunt ons bellen of ons contactformulier invullen.

Bekijk ook onze pagina op Facebook!