• " We waren hier maar een paar dagen,maar we hebben genoten van de hartelijke ontvangst, de prachtige kamer met uitzicht op de mooie paarden, het heerlijke ontbijt en de gezellige conversatie. Ons dagje op Schiermonnikoog was heerlijk. Bedankt voor alles, wij hopen nog eens te komen."


    Jan en Martha

De Pronkkamer

Waddeneiland

Een dagje naar een waddeneiland is zeker een aanrader. Zowel Schiermonnikoog als Ameland is prima te bereiken per veerboot vanuit Lauwersoog of Holwerd.

Schiermonnikoog is uitgeroepen tot Nationaal Park vanwege het unieke landschap, de vegetatie en de vogelstand, terwijl Ameland meerdere dorpjes heeft die getuigen van de rijke walvisvaartgeschiedenis. Op het eiland kunt u aan de kade een fiets huren waarmee u het eiland kunt verkennen. Een dag naar een eiland is altijd geslaagd en brengt u in een andere wereld.

De Waddenzee is geplaatst op de werelderfgoedlijst van Unesco. de VN-organisatie van onderwijs, wetenschap en cultuur heeft dat bekend gemaakt.

De Waddenzee is onderdeel van de waddenkust van de Noordzee. Het woord wad komt van het Latijnse woord vadum, dat "doorwaadbare plaats" betekent. Typerend zijn de tijdens eb droogvallende zandplaten, gescheiden door meer of minder diepe geulen. Langs de kust vinden we meestal een modderige strook slik. Met iedere vloed wordt het zoute water van de Noordzee door de zeegaten tussen de Waddeneilanden de wadden opgestuwd. Ook monden een aantal rivieren op de Waddenzee uit. In Duitsland de Eems, de Wezer en de Elbe, in Nederland de IJssel en andere in het IJsselmeer afwaterende rivieren en kanalen.


  • Geschreven op: 13-01-2016
    U bent de gelukkige winnaar van een Booking. com... Lees verder >>


Fam. Terpstra
Dokkumerwei 2
9121CD Aalsum/Dokkum
tel: 0519-292648
mobiel 06-51108329
* Gratis WIFI

U kunt ons bellen of ons contactformulier invullen.

Bekijk ook onze pagina op Facebook!